+48 604-451-031
APIINHALACJA PODWYSOKIE

Miód z pierzgą i propolisem

Szczególnie polecany w leczeniu stanów chorobowych jelit, anemii, chorobie nadciśnieniowej, w stanach wyczerpania, zmęczenia, chorobach układu nerwowego. Skuteczny w ostrych i przewlekłych zapaleniach górnych i dolnych dróg oddechowych, przy schorzeniach wieku starczego, łuszczycy, przy zaburzeniach wzroku. Wspomaga leczenie przerostu gruczołu krokowego. Pierzga z miodem i propolisem posiada właściwości odżywcze antybakteryjne i odtruwające. Jest również bogata w witaminy A, B1, B5, B6, B12, C, PP, E, D, K, H, mikroelementy: MG, FE, CU, ZN, CO, MO, SE, CR, NI, SI oraz makroelementy P, S, CL, K, CA,NA
Pierzga jest to pyłek kwiatowy, zmieszany z miodem i wydzieliną gruczołów ślinowych pszczół, złożony w komórkach plastra pszczelego. Zachodzące w komórkach procesy fermentacji mlekowej pyłku sprawiają, że w tej postaci staje się on łatwiej przyswajalny. W trakcie fermentacji białka pyłek ulega rozpadowi do peptydów i aminokwasów, wzrasta zawartość cukrów prostych, powstają także znaczne ilości kwasu mlekowego, co konserwuje pierzgę przed zepsuciem.

Dawkowanie: stosować profilaktycznie 1 łyżkę stołową dziennie, rozpuszczoną w wodzie lub bezpośrednio do spożycia.

 

No Comments Yet.

Leave a comment